Books famous - Set 1

1)   Who is the author of the book 'Freedom Behind Bars_______?

a. Kiran Bedi
b. Jawaharlal Nehru
c. Nelson Mandela
d. Sheikh Abdullah
Answer  Explanation 

ANSWER: Sheikh Abdullah

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which of the following is not written by Munshi Premchand

a. Gaban
b. Godan
c. Manasorovar
d. Guide
Answer  Explanation 

ANSWER: Manasorovar

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Who is the author of the book New India?

a. Manik Bandopadhyay
b. Annie Besant
c. John Milton
d. None
Answer  Explanation 

ANSWER: Manik Bandopadhyay

Explanation:
Annie Besant is the author of New India


4)   Which of the books is written by Kapil Dev

a. One day Wonders
b. Cricket - My Style
c. Twenty Years at the top
d. Cricket-Favourite Game
Answer  Explanation 

ANSWER: One day Wonders

Explanation:
Cricket - My Style is written by Kapil Dev.


5)   The book 'India of our Dreams' was written by ___ ?

a. Dr. Rajendra Prasad
b. M.V. Kamath
c. Dr. C. Subramanian
d. Dr. S. Radhakrishnan
Answer  Explanation 

ANSWER: Dr. Rajendra Prasad

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   The celebrated Novel 'The Godfather' was authored by

a. John Milton
b. Victor Hugo
c. Mario Puzo
d. Harold Robbins
Answer  Explanation 

ANSWER: Victor Hugo

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Who is the author of "Unhappy India"?

a. Vikram Seth
b. Lala Lajpath Roy
c. Chethan Bhagath
d. None
Answer  Explanation 

ANSWER: Vikram Seth

Explanation:
Lala Lajpath Roy is the author of Unhappy India


8)   The famous book ' The Daughter of the East ' is written by

a. Ms.Benazir Bhutto
b. Ms. Taslima Nasreen
c. Ms. Arungsan Suu Kyi
d. Ms Bandarnaike Sirimavo
Answer  Explanation 

ANSWER: Ms Bandarnaike Sirimavo

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Who said, " I therefore, want freedom immediately, this very night, before dawn, if it can be had

a. Mahatma Gandhi
b. Edwina Mounbatten
c. Jawaharlal Nehru
d. Ms. Taslima Nasreen
Answer  Explanation 

ANSWER: Ms. Taslima Nasreen

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Who is the author of 'Anandmath?

a. Rabindranath Tagore
b. Bankim Chandra Chattopadyaya
c. Sarojini Nayadu
d. Jyotiba Phule
Answer  Explanation 

ANSWER: Rabindranath Tagore

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Who is the author of the book "The Judgement"?

a. Kuldip Nayar
b. Mathili Saran Gupta
c. Amitabh Ghosh
d. None
Answer  Explanation 

ANSWER: None

Explanation:
Kuldip Nayar is the author of "The Judgement"


12)   Alice in Wonderland' the famous TV Serial is based on a book written by

a. Charles Dickens
b. Thomas Hardy
c. Lewis Caroll
d. Victor Hugo
Answer  Explanation 

ANSWER: Thomas Hardy

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   India Wins Freedom is the autobiography of?

a. Abul Kalam Azad
b. L.K Adwani
c. Rajendra Prasad
d. Shubash Chandra Bose
Answer  Explanation 

ANSWER: Shubash Chandra Bose

Explanation:
India Wins Freedom is the autobiography of Abul Kalam Azad.


14)   Prime Minister Narendra Modi released a book authored by LokSabha Speaker Sumitra Mahajan in New Delhi, recently. The book is titled as __________?

a. Matopadesh
b. Bhagyashree
c. Preranadayini
d. Matoshree
Answer  Explanation 

ANSWER: Preranadayini

Explanation:
Prime Minister NarendraModi released a book authored by LokSabha Speaker SumitraMahajan in New Delhi, recently. The book is titled as 'Matoshree'.


15)   Asian Drama ', by Gunnar Karl Myrdal, is a book on which of the following subjects

a. Theatre Movement in Asia
b. Economics
c. International Politics
d. Look East Policy of Indi
Answer  Explanation 

ANSWER: Theatre Movement in Asia

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   The famous character pickwick was created by

a. Leo Tolstoy
b. Charles Dickens
c. George Washington
d. Steven Spielberg
Answer  Explanation 

ANSWER: Charles Dickens

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Who amongst the following is the author of the book ' Colours of the Rainbow

a. A.V.Kamath
b. Anita Nayyar
c. Pritish Nandy
d. Ranjit Biswas
Answer  Explanation 

ANSWER: Pritish Nandy

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Amrita Pritam's work " A Revenue Stamp" is

a. A book of stories
b. A novel
c. A biography
d. An autobiography
Answer  Explanation 

ANSWER: A biography

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Which freedom fighter was the author of the book "An Introduction of the dreamland" ?

a. Bhagat Singh
b. Bal Gangadhar Tilak
c. Vinayak Damodar Savarkar
d. Subhas Chandra Bose
Answer  Explanation 

ANSWER: Subhas Chandra Bose

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   The famous book Kankal is authored by ?

a. Ketan Bhagat
b. Mahesh Rao
c. Nirmal Verma
d. Jaishankar Prasad
Answer  Explanation 

ANSWER: Nirmal Verma

Explanation:
No explanation is available for this question!