Books famous - Set 10

1)   Who wrote 'Akbarnama'?

a. Abul Fazal
b. Faizi
c. Abdur Rahim
d. Abdul Qadir
Answer  Explanation 

ANSWER: Abdul Qadir

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which of the statements given below is/are not correct________?
1. 'Open' is an Autobiography of Andre Agassi.
2. The author of 'India 2020: A Vision for the New Millennium'A.P.J. Abdul Kalam.
3. The author of 'A Foreign Policy For India' is L.K Advani.


a. 3
b. 2 and 3
c. 1 and 3
d. 1, 2 and 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 1, 2 and 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   An Extraordinary Life, An Indian Destiny" is a biography on

a. Manmohan Singh
b. Sonia Gandhi
c. Shashi Tharoor
d. Indira Gandhi
Answer  Explanation 

ANSWER: Manmohan Singh

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Who is the author of the book ­ "The daughter of the east"?

a. Taslima Nasreen
b. Benazir Bhutto
c. Chandrika Bhutani
d. Sharmila Tagore
Answer  Explanation 

ANSWER: Taslima Nasreen

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Who is the author of "Gently Falls: The Bakula"?

a. Amitav Ghosh
b. Mitali Meelan
c. Ravinder Singh
d. Sudha Murty
Answer  Explanation 

ANSWER: Ravinder Singh

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Who is the author of the book named "Making India Awesome"?

a. Jairam Ramesh
b. Tarun Khanna
c. Chetan Bhagat
d. Amitav Ghosh
Answer  Explanation 

ANSWER: Tarun Khanna

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Who is the author of the book titled 'The Gita for Children'?

a. Puja Changoiwala
b. Ruchira Gupta
c. Priyanka Mookerjee
d. Roopa Pai
Answer  Explanation 

ANSWER: Priyanka Mookerjee

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   1. The author of the novel 'Darkness at Noon' is Victor LaValle.
2. The author of the novel 'The Great Gatsby' is F. Scott Fitzgerald.
3. The author of the novel 'The Sound and the Fury' is L. Ron Hubbard.

Which of the statements given above are not correct?


a. 1 and 2
b. 2 and 3
c. 1 and 3
d. 1, 2 and 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 2 and 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   A] The author of the novel 'Bird Box' is Victor LaValle.
B] The author of the novel 'The Devil in Silver' is Josh Malerman.
C] The author of the novel 'Fellside' is Victor LaValle.

Which of the statements given above are not correct?


a. A and B
b. B and C
c. A and C
d. A, B and C
Answer  Explanation 

ANSWER: A and C

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   The book "Azad Bachpan ki Aur" is written by which author?

a. Kailash Satyarthi
b. Radhakant Bharti
c. Dipak Misra
d. Subhash Chandra
Answer  Explanation 

ANSWER: Subhash Chandra

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Who is the author of "Two States"?

a. Chetan Bhagat
b. Rohit Sharma
c. Amish
d. Devdutta Patnaik
Answer  Explanation 

ANSWER: Devdutta Patnaik

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Who wrote the book 'Glimpses of World History?


a. Shashi Tharoor
b. Mahatma Gandhi
c. Nirad C Chaudhuri
d. Jawaharlal Nehru
Answer  Explanation 

ANSWER: Nirad C Chaudhuri

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   The famous work 'Anandmath' was written by

a. Sri Aurobindo
b. Sri Bankim Chandra Chatterjee
c. Sri Rabindra Nath Tagore
d. Sri Aarti Chaudhary
Answer  Explanation 

ANSWER: Sri Aurobindo

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   What is the name of the book written by Panini ?

a. What is the name of the book written by Panini ?
b. Mitakshara
c. Madhyamika Karika
d. Ashtadhyayi
Answer  Explanation 

ANSWER: Madhyamika Karika

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Who is the author of the book titled 'Selection Day'?

a. Aravind Adiga
b. Anil Menon
c. Krishna Sob
d. Arunava Sinha
Answer  Explanation 

ANSWER: Arunava Sinha

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Who wrote the book "The Arabian Nights"?

a. Stephen Hawkings
b. Vikram Seth
c. Zoya Hasan
d. Richard Burton
Answer  Explanation 

ANSWER: Zoya Hasan

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Who has written the book 'The Ministry of Utmost Happiness?

a. Chaitanya Padukone
b. Amitav Ghosh
c. Pramod Kapoor
d. Anundhati Roy
Answer  Explanation 

ANSWER: Pramod Kapoor

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Who wrote the book "Untouchable"?

a. Premchand
b. Sarojini Naidu
c. K Natwar Singh
d. Mulk Raj Anand
Answer  Explanation 

ANSWER: K Natwar Singh

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Who wrote the book "Passage to India"?

a. Anita Desai
b. Khushwant Singh
c. Mark Twain
d. E. M. Foster
Answer  Explanation 

ANSWER: Mark Twain

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   A] The author of the novel 'The Corrections' is Jonathan Franzen.
B] The author of the novel 'A Visit from the Goon Squad' is Edward P Jones.
C] The author of the novel 'Forty Thieves' is Thomas Perry.

Which of the statements given above are correct?


a. A and B
b. B and C
c. A and C
d. A, B and C
Answer  Explanation 

ANSWER: B and C

Explanation:
No explanation is available for this question!