Books famous - Set 11

1)   The important book written by Kautilya is

a. Arthashastra
b. Indica
c. Arya Manju Sri Mula Kapa
d. Rajatarangini
Answer  Explanation 

ANSWER: Rajatarangini

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Who is the author of the speculative fiction book 'Half of What I Say'?

a. KR Meera
b. Anil Menon
c. Shashi Tharoor
d. Namitha Gokhale
Answer  Explanation 

ANSWER: KR Meera

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Who is the author of "Jaya"?

a. Sudeep Nagarkar
b. Devdutt Pattanaik
c. R. K. Narayan
d. Aravind Adiga
Answer  Explanation 

ANSWER: Sudeep Nagarkar

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Who is the author of the book titled 'Numbers Do Lie'?

a. Anil Menon
b. Akash Chopra
c. Ian Chapell
d. Kunal Basu
Answer  Explanation 

ANSWER: Anil Menon

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Who is the author of 'Million Mutinies Now'?

a. Aurobindo Ghosh
b. K P S Gill
c. Nirad Chaudhuri
d. V S Naipaul
Answer  Explanation 

ANSWER: Nirad Chaudhuri

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Name the author of the book "All About Women".

a. Priya Kumar
b. Taslima Nasreen
c. Shobha D
d. Geeta Choubey
Answer  Explanation 

ANSWER: Priya Kumar

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Who amongst the following is the author of the book "Rekha : The untold story" a biography on a veteran actress Rekha?

a. Yasser Usman
b. Anand Neelakantan
c. Ram Kamal Mukherjee
d. K. Vijay Kumar
Answer  Explanation 

ANSWER: K. Vijay Kumar

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which of the following periodicals is not correctly matched with its editor?

a. Bande Mataram:Aurobindo Ghosh
b. New India:Bipin Chandra Pal
c. Yugantar:Bhupendranath Dutta
d. Sandhya:Barindra Ghosh
Answer  Explanation 

ANSWER: Yugantar:Bhupendranath Dutta

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Who is the author of "The Secret of the Nagas"?

a. Jhumpa Lahiri
b. Amish Tripathi
c. Ravinder Singh
d. Salman Rushdie
Answer  Explanation 

ANSWER: Jhumpa Lahiri

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Who wrote the book "Gone with the Wind"?

a. Jane Austen
b. William Blake
c. Charles Dickens
d. Margaret Mitchell
Answer  Explanation 

ANSWER: Charles Dickens

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Red Data Book provides an account of

a. extinct animals only
b. endangered plants & animals
c. endangered plants only
d. fossil plants
Answer  Explanation 

ANSWER: extinct animals only

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Who among the following is the author of the book,A comparison between Woman and Men?

a. Pandita Ramabai
b. Sarojini Naidu
c. Tarabai Shinde
d. Rameshwari Nehru
Answer  Explanation 

ANSWER: Sarojini Naidu

Explanation:
Tarabai Shinde is the author.


13)   Which of the statements given below are correct___________?
1. The author of the novel 'An Affair Downstairs' is Sherri Browning.
2. The author of the novel 'White Teeth' is Zadie Smith.
3. The author of the novel 'Atonement' is Ian McEwan.


a. 1 and 2
b. 2 and 3
c. 1 and 3
d. 1, 2 and 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 1 and 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   What is the name of the autobiography of Sachin Tendulkar?

a. Numbers Do Lie
b. Playing it my way
c. Once upon a Time
d. What is Remembered
Answer  Explanation 

ANSWER: Numbers Do Lie

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Ace Against Odds' is an autobiography of which sports person?

a. Vishwanathan Anand
b. Sania Mirza
c. Abhinav Bindra
d. Anjali Bhagwat
Answer  Explanation 

ANSWER: Vishwanathan Anand

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Who is the author of "Chanakya's Chant"?

a. Amish Tripathi
b. Chitra Banerjee Divakarun
c. Ruskin Bond
d. Ashwin Sanghi
Answer  Explanation 

ANSWER: Ruskin Bond

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Who is the author of "The Twentieth Wife"?

a. Aparna Sinha
b. Bapsi Sidhwa
c. R. K. Narayan
d. Indu Sundaresan
Answer  Explanation 

ANSWER: R. K. Narayan

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Who is the author of "I Too Had a Love Story"

a. Preeti Shenoy
b. Ravinder Singh
c. Keshav Aneel
d. Durjoy Datta
Answer  Explanation 

ANSWER: Preeti Shenoy

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Who wrote the book "Five Point Someone: What Not to Do at IIT"?

a. humpa Lahiri
b. Amish Tripathi
c. Kiran Bedi
d. Chetan Bhagat
Answer  Explanation 

ANSWER: Kiran Bedi

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   The World Outside My Window' is written by which author?

a. Emily Bronte
b. Ruskin Bond
c. I. Jan Austen
d. Henry Fielding
Answer  Explanation 

ANSWER: Emily Bronte

Explanation:
No explanation is available for this question!