Books famous - Set 13

1)   Who wrote the book -"The Algebra of Infinite Justice"?

a. Bankim Chandra Chatterji
b. Arundhati Roy
c. Ashwaghosha
d. Anita Desai
Answer  Explanation 

ANSWER: Bankim Chandra Chatterji

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Who is the author of "The Guest"?

a. Mohit Goyal
b. Mitali Meelan
c. Ashwini Parashar
d. Anand Neelakantan
Answer  Explanation 

ANSWER: Mohit Goyal

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Charles Darwin, the famous evolutionist, proposed his theory in which one of his books ?

a. The families of flowering plant
b. The origin of species
c. The life on earth
d. The story of the living world
Answer  Explanation 

ANSWER: The families of flowering plant

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Who is the author of the book, 'A Suitable Boy'?

a. Vikram Seth
b. Arun Shourie
c. Amrita Pritam
d. Mahashweta Devi
Answer  Explanation 

ANSWER: Mahashweta Devi

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Who is the author of "Promise Me a Million Times"?

a. Amish Tripathi
b. Durjoy Datta
c. Keshav Aneel
d. Savi Sharma
Answer  Explanation 

ANSWER: Durjoy Datta

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Who is the author of "Midnight's Children"?

a. Jhumpa Lahiri
b. Amish Tripathi
c. Ravinder Singh
d. Salman Rushdie
Answer  Explanation 

ANSWER: Ravinder Singh

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Who is the author of "Half Girlfriend"?

a. Chetan Bhagat
b. Amish Tripathi
c. Ravinder Singh
d. Salman Rushdie
Answer  Explanation 

ANSWER: Salman Rushdie

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Who is the author of "My Father is a Hero"?

a. Novoneel Chakraborty
b. Neelima Dalmia Adhar
c. Nishant Kaushik
d. A.P.J. Abdul Kalam
Answer  Explanation 

ANSWER: Neelima Dalmia Adhar

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Ramcharitmanas is an epic poem written in which language?

a. Santali
b. Munda
c. Awadhi
d. Sanskrit
Answer  Explanation 

ANSWER: Munda

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Author of famous book “12 Years A Slave” is

a. Chetan Bhagat
b. Nelson Mandela
c. Solomon Northup Pirates
d. Morarji Desai
Answer  Explanation 

ANSWER: Solomon Northup Pirates

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   A] The author of the novel 'The Grapes of Wrath' is Ayn Rand.
B] The author of the novel 'The Fountainhead' is John Steinbeck.
C] The author of the novel 'Ancillary Justice' is Ann Leckie.

Which of the statements given above are not correct?


a. A and B
b. B and C
c. A and C
d. A, B and C
Answer  Explanation 

ANSWER: A, B and C

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Name the author of the book "Pakistan the Gathering Storm?

a. Parvez Musharraf
b. Benazir Bhutto
c. Chetan Bhagat
d. Javier Moro
Answer  Explanation 

ANSWER: Parvez Musharraf

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Who wrote the book "The God of Small Things"?

a. Arundhati Roy
b. Anita Desai
c. Amartya Sen
d. Arun Shourie
Answer  Explanation 

ANSWER: Arun Shourie

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Who authored the book titled 'Jinnah often came to our House', which won the 2016 The Hindu Prize?

a. Kiran Doshi
b. Salman Rushdie
c. K. Vijay Kumar
d. Yasser Usman
Answer  Explanation 

ANSWER: Yasser Usman

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   The Book "Romancing Targets: Get Closer to Selling in 7 Steps" was authored by

a. Nidhi Vadhera
b. Rakesh Khurana
c. Rashmi Bansal
d. Lynda Gratton
Answer  Explanation 

ANSWER: Lynda Gratton

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which South Korean author in May 2016 won the 2016 Man Booker International Prize for her novel 'The Vegetarian'?

a. Han Kang
b. Yiyun Li
c. Tami Hoag
d. Taya Zinkin
Answer  Explanation 

ANSWER: Taya Zinkin

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Who wrote the book, 'Indian Home Rule'?

a. M K Gandhi
b. Jawaharlal Nehru
c. Subhash Chandra Bose
d. Babasaheb Ambedkar
Answer  Explanation 

ANSWER: Babasaheb Ambedkar

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Who is the author of "The Immortals of Meluha (Shiva Trilogy)"?

a. Amish Tripathi
b. Durjoy Datta
c. Keshav Aneel
d. Savi Sharma
Answer  Explanation 

ANSWER: Savi Sharma

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Hema Malini : Beyond the Dream Girl" is authored by which author?

a. Meena Iyer
b. Hema Malini
c. Ram Kamal Mukherjee
d. Vijay Kumar
Answer  Explanation 

ANSWER: Hema Malini

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Who wrote the book -"The Argumentative Indian"?

a. Amartya Sen
b. Anita Desai
c. Arun Shourie
d. Arundhati Roy
Answer  Explanation 

ANSWER: Arundhati Roy

Explanation:
No explanation is available for this question!