Books famous - Set 14

1)   Who is the author of "The Oath of the Vayuputras (Shiva Trilogy)"?

a. Amish Tripathi
b. Chitra Banerjee Divakaruni
c. Ruskin Bond
d. Ashwin Sanghi
Answer  Explanation 

ANSWER: Ashwin Sanghi

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Who is the author of the book ­"My Experiments with Truth"?

a. Aristotle
b. Winston Churchill
c. Jarnes Morris
d. Mahatma Gandhi
Answer  Explanation 

ANSWER: Jarnes Morris

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Who is the author of "I Too Had A Love Story"?

a. Jhumpa Lahiri
b. Amish Tripathi
c. Ravinder Singh
d. Salman Rushdie
Answer  Explanation 

ANSWER: Amish Tripathi

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   A book titled 'The Endgame' authored by

a. Hussain Zaidi
b. Ashwini Kumar Tewari
c. Lewis Hamilton
d. Bal Gangadhar Tilak
Answer  Explanation 

ANSWER: Bal Gangadhar Tilak

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Who is the author of "Our Impossible Love"?

a. Preeti Shenoy
b. Ravinder Singh
c. Keshav Aneel
d. Durjoy Datta
Answer  Explanation 

ANSWER: Keshav Aneel

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Who wrote the book ­"The three Musketeers"?

a. EM Forster
b. Gunter Grass
c. Edward Luce
d. Alexandre Dumas
Answer  Explanation 

ANSWER: Edward Luce

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Who wrote the book "Walking with Lions"?

a. K Natwar Singh
b. Kapil Dev
c. Kiran Bedi
d. Sarojini Naidu
Answer  Explanation 

ANSWER: Sarojini Naidu

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Who is the author of "Everyone Has A Story"?

a. Durjoy Datta
b. Savi Shar
c. Ajay K Pandey
d. Preeti Shenoy
Answer  Explanation 

ANSWER: Durjoy Datta

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Who is the author of "It's All in the Planets"?

a. Preeti Shenoy
b. Ravinder Singh
c. Keshav Aneel
d. Durjoy Datta
Answer  Explanation 

ANSWER: Durjoy Datta

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which Bollywood Actor is set to pen his autobiography titled 'I am No Messiah'?

a. Akshay Kumar
b. Anupam Kher
c. Ayushman Khurana
d. Sonu Sood
Answer  Explanation 

ANSWER: Ayushman Khurana

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Who wrote the book "As you like it"?

a. Stephen Hawkings
b. William Shakespeare
c. Vikram Seth
d. Vimal Kumar
Answer  Explanation 

ANSWER: Stephen Hawkings

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Who is the author of "The Lowland"?

a. Amitav Ghosh
b. kiran Desai
c. Jhumpa Lahiri
d. Aravind Adiga
Answer  Explanation 

ANSWER: kiran Desai

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Who authored the book titled ‘Lincoln in the Bardo’, which won the Man Booker Prize 2017?

a. George Saunders
b. Eliza Robertson
c. John Grisham
d. Stephen Alter
Answer  Explanation 

ANSWER: Stephen Alter

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Who is the Author of the book "You are the Best Wife: A True Love Story"?

a. Durjoy Datta
b. Savi Sharma
c. Ajay K Pandey
d. Preeti Shenoy
Answer  Explanation 

ANSWER: Savi Sharma

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   The Articles of Confederation were written by

a. Ken Drexler
b. Anne-Cesar
c. Benjamin Franklin
d. John Dickinson
Answer  Explanation 

ANSWER: Benjamin Franklin

Explanation:
The Articles of Confederation was an agreement among 13 original states of America, that established the functions of the national government of the United States after it declared independence from Great Britain.
The Articles of Confederation were written by a Founding Father of the United States, JOHN DICKINSON.


16)   Which celebrity is the author of the book 'An Unsuitable Boy'?

a. Shatrughan Sinha
b. Shah Rukh Khan
c. Karan Johar
d. Khuswant Singh
Answer  Explanation 

ANSWER: Shah Rukh Khan

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Which Kannada writer received the Sahitya Academy Award for his novel 'Swatantryada Ota'?

a. C.N. Ramachandran
b. Vaidehi
c. Girish Karnad
d. Bolwar Mahammad Kunhi
Answer  Explanation 

ANSWER: Girish Karnad

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Who has authored the book titled "Insomnia: Army Stories" featuring stories based on life in the armed forces?

a. Anuradha Roy
b. Rachna Bisht Rawat
c. Hareesh
d. Chinmay Tumbe
Answer  Explanation 

ANSWER: Anuradha Roy

Explanation:
Penguin Random house published Rachna Bisht Rawat's new book "Insomnia : Army Stories" featuring stories based on life in the armed forces.


19)   Who is the author of the Indian English Novel 'Sita : Warrior of Mithila' published in 2017?

a. Rahul Mehta
b. Chetan Bhagat
c. Amish Tripathi
d. Robin Sharma
Answer  Explanation 

ANSWER: Chetan Bhagat

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Who wrote the Indian historical fiction novel 'The Rise of Sivagami' published in March 2017?

a. Arundhati Roy
b. Amish Tripathi
c. Devdutt Pattanaik
d. Anand Neelakantan
Answer  Explanation 

ANSWER: Devdutt Pattanaik

Explanation:
No explanation is available for this question!