Books famous - Set 15

1)   Who is the author of the book titled "Walking With The Comrades"?

a. Shashi Tharoor
b. Arundhati Roy
c. Ramchandra Guha
d. Anuradha Roy
Answer  Explanation 

ANSWER: Shashi Tharoor

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   What is the name of the book in Harry Potter series written by Jack Thorne to be published in mid - 2016?

a. Harry Potter and the Cursed Child
b. Harry Potter and the Deathly Hallows
c. Fantastic Beasts and Where to Find Them
d. The Tales of Beedle the Bard
Answer  Explanation 

ANSWER: The Tales of Beedle the Bard

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which of the following sportspersons recently wrote the autobiographical book 'Ace Against Odds'?

a. Saina Nehwal
b. Anil Kumble
c. Yuvraj Sin
d. Sania Mirza
Answer  Explanation 

ANSWER: Yuvraj Sin

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Who is the author of the Indian English Novel 'Sita : Warrior of Mithila' published in

a. Amish Tripath
b. Rahul Mehta
c. Chetan Bhagat
d. Robin Sharma
Answer  Explanation 

ANSWER: Robin Sharma

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Amish Tripathi, a famous Indian writer, is working on a series based on Ramayana, in which the first two books focus on Rama and Sita, respectively. On which character does the third book of this series focus?

a. Bharata
b. Lakshmana
c. Hanuman
d. Raavana
Answer  Explanation 

ANSWER: Hanuman

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which Indian author has chronicled the life in the Kumaon hills in the book 'Things to Leave Behind'?

a. Shashi Tharoor
b. Anosh Irani
c. Namita Gokhale
d. Vikram Seth
Answer  Explanation 

ANSWER: Anosh Irani

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which of the following is the name of a medieval Indian book on mathematics?

a. Vastushastra
b. Leelavati
c. Panchadashi
d. Roopmati
Answer  Explanation 

ANSWER: Vastushastra

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Who is the author of the Indian English Novel 'When Dimple Met Rishi' published in 2017?

a. Chetan Bhagat
b. Rahul Mehta
c. Sandhya Menon
d. Nidhi Chanani
Answer  Explanation 

ANSWER: Rahul Mehta

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Sir Charles Wilkins is known and remembered for which of the following translations?

a. 'The Old Testament' to Hindi
b. The Bible' to Hindi
c. Bagavad Gita' to English
d. Shakuntalam' to English
Answer  Explanation 

ANSWER: The Bible' to Hindi

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   The science fiction book 'The Extra-Terrestrial Delivery' is penned by which Indian author?

a. Sudipta Das
b. Namitha Ghokhale
c. Anosh Irani
d. Samit Basu
Answer  Explanation 

ANSWER: Samit Basu

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Who is the Author of the book titled “The Making of Aadhaar: World’s Largest Identity Platform”

a. Ram Sewak Sharma
b. AK Sikri
c. Kris Gopalkrishna
d. Jai Shankar
Answer  Explanation 

ANSWER: Jai Shankar

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Who wrote the book 'Two Fates - The Story of My Divorce', which is a parody of Chetan Bhagat's 'Two States - The Story of My Marriage?

a. Namita Gokhale
b. Judy Balan
c. Swati Kaushal
d. Arundati Roy
Answer  Explanation 

ANSWER: Namita Gokhale

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Which Indian actor's biography is titled 'Anything but Khamosh'?

a. Vinod Khanna
b. Shatrughan Sinha
c. Dharmendra
d. Raj Babbar
Answer  Explanation 

ANSWER: Vinod Khanna

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Who is the author of the autobiographical work 'On My Terms : From the Grassroots to the Corridors of Power'?

a. Amit Shah
b. Lalu Prasad Yadav
c. Sharad Pawar
d. Manmohan Singh
Answer  Explanation 

ANSWER: Lalu Prasad Yadav

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Which author employed India's obsession for cricket as the theme for his recent book 'Selection Day'?

a. Vikram Seth
b. Anil Menon
c. Amish Tripathi
d. Aravind Adiga
Answer  Explanation 

ANSWER: Amish Tripathi

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which Indian economist wrote the 2017 book 'I Do What I Do'?

a. Urjit Patel
b. Amartya Sen
c. Raghuram Rajan
d. Manmohan Singh
Answer  Explanation 

ANSWER: Urjit Patel

Explanation:
No explanation is available for this question!