Books famous - Set 3

1)   Which of the following books is written by R.N.Tagore

a. Rakta Karabi
b. Anand Math
c. Chidambara
d. Durgesh Nandini
Answer  Explanation 

ANSWER: Durgesh Nandini

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   The book " Truth, love and A Little Malice " is written by

a. Tarun Tejpal
b. Vikram Seth
c. Khushwant Singh
d. Nirad C. Chaudhuri
Answer  Explanation 

ANSWER: Vikram Seth

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Union Minister of Railways Shri Suresh Prabhakar Prabhu released the book titled “Indian Railway- The weaving of a National Tapestry” jointly authored by Sanjay Chadha, Vidya Krishnamurthi, and ___?

a. Andy Marino
b. Sreedharan
c. Rakesh Mohan
d. Bibek Debroy
Answer  Explanation 

ANSWER: Rakesh Mohan

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which of the following novels was translated in to telugu as Pausanedi written by Paulo Coelho?

a. Brida
b. Thevalkyrie
c. The Daniel and Miss prym
d. The Alchemist
Answer  Explanation 

ANSWER: The Daniel and Miss prym

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The Nacked Face ', a very popular book is written by

a. John Milton
b. Dominique Lapierre
c. Juan Benet
d. Sidney Sheldon
Answer  Explanation 

ANSWER: Juan Benet

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Neela Charid ' which won the vyas Samman in 1992 is written by

a. Subhash Mukhopadhyay
b. VS. Naipaul
c. Ram Vilas Sharma
d. Shiv Prasad Singh
Answer  Explanation 

ANSWER: Ram Vilas Sharma

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   The book "My Life, My Mission" is the autobiography of which Indian personality?

a. Baba Ramdev
b. Sania Mirza
c. Yuvraj Singh
d. Abdul Kalam
Answer  Explanation 

ANSWER: Abdul Kalam

Explanation:
My Life, My Mission" is the autobiography of Baba Ramdev.

Whereas,
Ace Against Odds is the autobiography of Sania Mirza

Test of My Life: From Cricket to Cancer is the autobiography of Yuvraj Singh

Wings of Fire is the autobiography of Abdul Kalam


8)   Who is the author of the book One Night @ Call center

a. Chetan Bhagat
b. Annie Besant
c. Dadabhai Naoroji
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: None of these

Explanation:
Chethan bhagath is the author of One Night @ Call Center


9)   The Race of my Life' the Autobiography has been co-authored by Milkha Singh's daughter, whose name is ____?

a. Sonia Sanwalka
b. Mankhia Singh
c. Sanjitia Sardar
d. Poonam Dillo
Answer  Explanation 

ANSWER: Poonam Dillo

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Panchatantra has been written by

a. Kalidas
b. Surdas
c. Vishakhadatta
d. Vishnu Sharma
Answer  Explanation 

ANSWER: Vishakhadatta

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Which of the following books was written by Graham Greene

a. Of Human Bondage
b. The Power and Glory
c. Crisis in India
d. O' Jerusalem
Answer  Explanation 

ANSWER: Of Human Bondage

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Who is the Author of the book An Unknown Indian?

a. Nirodh C.Chowdhary
b. Leo Tolstoy
c. G. B. Shaw
d. Mala Sen
Answer  Explanation 

ANSWER: Leo Tolstoy

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Who is the author of the book "No Full Stops in India" ?

a. R. K. Narayan
b. Mark Tully
c. C. Narayan Reddy
d. Ved Mehta
Answer  Explanation 

ANSWER: R. K. Narayan

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Who wrote the book ' The Prince____________?

a. V.S.Sharma
b. Bernard Shaw
c. Emile Zola
d. Niccolo Machiavelli
Answer  Explanation 

ANSWER: Emile Zola

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Who is the auther of the book Atal Ji Ne Kaha?

a. Brijendra Rehi
b. Sushwanth
c. Raj singh
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: None of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Who has written the book ' War and Peace__________?

a. Khushwant Singh
b. Mikhail Solokhov
c. Count Leo Tolstoy
d. Saul Bellow
Answer  Explanation 

ANSWER: Mikhail Solokhov

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   In Which Indian state is the world's highest cricket ground located?

a. Himachal Pradesh
b. Uttarakhand
c. West Bengal
d. Jammu Kashmir
Answer  Explanation 

ANSWER: Jammu Kashmir

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Who amongst the following is the author of the book ' Freedom from Fear?

a. Nelson Mandela
b. Aung San Suukyi
c. Taslima Nasreen
d. Benazir Bhutto
Answer  Explanation 

ANSWER: Nelson Mandela

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Who is the author of the book ' Naked Tringle?

a. R.K.Narayan
b. Khushwant singh
c. Balwant Gargi
d. Amrita Pritam
Answer  Explanation 

ANSWER: Khushwant singh

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   What is the name of the writer of indian origin whose novel, "The Inheritance of Loss" has bagged Man Booker Prize?

a. Vikram Seth
b. Kiran Desai
c. Salman Rushdie
d. V.S Naipau
Answer  Explanation 

ANSWER: Vikram Seth

Explanation:
No explanation is available for this question!