Books famous - Set 4

1)   The book All Under Heaven ' was written by?

a. Pearl S. Buck
b. Sydney Sheldon
c. D.H.Lawrence
d. George Bernard Shaw
Answer  Explanation 

ANSWER: George Bernard Shaw

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Famous play ' Macbeth ' is written by

a. Leo Tolstoy
b. William Shakespeare
c. john Milton
d. Charles Dickens
Answer  Explanation 

ANSWER: Leo Tolstoy

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Rabindranath Tagore was awarded Noble Prize for his literary work named

a. Geetanjali
b. Rajtarangini
c. Chokher Bali
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: None of these

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What was the topic of the book 'The Other America'?

a. Poverty was widespread in America.
b. Education was lacking in America.
c. Racism was widespread in America.
d. Americans needed more highways.
Answer  Explanation 

ANSWER: Americans needed more highways.

Explanation:
The book "The Other America" was written by Michael Harrington. The topic of the book 'The Other America' was Poverty was widespread in America.


5)   Who is the author of the book "Death Of President"?

a. Amitabha Ghosh
b. Shekhspear
c. W. Marchent
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Shekhspear

Explanation:
W. Marchent is the author of Death Of President


6)   Which of the following books would you consult to get acquainted with Gandhian thourht



a. India wins freedom
b. India Divided
c. Hind Swaraj
d. Discovery of India
Answer  Explanation 

ANSWER: India Divided

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which of the following newspapers was published in Bengali Language

a. Jugantar
b. Pratap
c. Din Mani
d. Lok Satta
Answer  Explanation 

ANSWER: Lok Satta

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Bhatnagar Prize is given in the field of

a. Peace
b. Music and dance
c. Science and Technology
d. Fine arts
Answer  Explanation 

ANSWER: Music and dance

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   In CUstody ', an English novel, is written by which one of the following?

a. Vikram Seth
b. Shoba De
c. Anita Desai
d. VS.Naipaul
Answer  Explanation 

ANSWER: Shoba De

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Who is the author of the book "Adventures of the sherlock holmes"?

a. Harisen
b. Arther Conon Doyle
c. Nirod C. Choudhary
d. G. B. Shaw
Answer  Explanation 

ANSWER: Nirod C. Choudhary

Explanation:
Arther Conon Dole is the author of Adventures of Sheerlock holmes.This book is related to the murder mysteries that are solved by Sherlock holmes


11)   Crime and Punishment ' was written by

a. Alexander Solzhenitysn
b. Lewis Carroll
c. Fyodor Dostoevsky
d. Valdimir Nabakov
Answer  Explanation 

ANSWER: Lewis Carroll

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Who is the author of the Book 'Social Exclusion and Justice in India'?

a. Rakesh Kumar
b. Arun Singh
c. M. Venkaiah Naidu
d. P.S. Krishnan
Answer  Explanation 

ANSWER: M. Venkaiah Naidu

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Who has released a book on the noted author and journalist Khushwant Singh titled 'Khushwant Singh: In Wisdom and in Jest' ?

a. Yogi Adityanath
b. Vijay Rupani
c. Shivraj Singh
d. Amarinder Singh
Answer  Explanation 

ANSWER: Shivraj Singh

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Who was the first winner of Dada Saheb Phalke Award

a. B.N.Sarkar
b. Prithvi Raj Kapoor
c. Devika Rani
d. Kana Devi
Answer  Explanation 

ANSWER: B.N.Sarkar

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Who is the author of the book "The way of Knife: The CIA, A secret army and a war at the ends of the earth" ?

a. Mark Twain
b. Irika John
c. Mario Pujo
d. Mark Mazzetti
Answer  Explanation 

ANSWER: Mario Pujo

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Who has written the book ' The Famished Road?

a. Zolla Emile
b. VS. Naipaul
c. Ben Okri
d. Din Mani
Answer  Explanation 

ANSWER: VS. Naipaul

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Who is the author of the book 'Chronicles of Corpse Bearer' ?

a. Victor Hugo
b. John Milton
c. Cyrus Mistry
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: John Milton

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Which one of the following is not an award given on the National Awards Day

a. Rajiv Khel Ratna
b. Arjun Award
c. Dhyanchand Award
d. Vishwamitra Award
Answer  Explanation 

ANSWER: Dhyanchand Award

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Who is the author of the Novel 'Les Miserables?

a. Fedric
b. Victor Hugo
c. Steven Spielberg
d. Alium Tofler
Answer  Explanation 

ANSWER: Fedric

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Who is author of the book 'Preparing for the Twenty-First Century?

a. V.S.Naipaul
b. John Ruskin
c. Paul Kennedy
d. Henry Kissinger
Answer  Explanation 

ANSWER: John Ruskin

Explanation:
No explanation is available for this question!