Books famous - Set 5

1)   The book ' Around the World in Eighty Days ' was written by

a. Charles Dickens
b. H.M.Munro
c. Jules Verne
d. Sir Richard Burton
Answer  Explanation 

ANSWER: H.M.Munro

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   The Gathering is written by

a. Winston Churchill
b. Voltaire
c. George Washington
d. Steven Spielberg
Answer  Explanation 

ANSWER: Steven Spielberg

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Technology giant Microsoft's India-born CEO ___________ has written his first book "Hit Refresh?

a. Satya Nadella
b. Indra Nooyi
c. Kiran Mazumdar
d. Sundar Pichai
Answer  Explanation 

ANSWER: Sundar Pichai

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Who is the author of the book "The Alchemist"?

a. Agatha Christie
b. Paulo Ceolho
c. Frankenstien
d. None
Answer  Explanation 

ANSWER: Agatha Christie

Explanation:
Paulo Ceolho is the author of The Alchemist


5)   Who is the author of the book A Journey?

a. Tony Blair
b. Bikram seth
c. Janardhan takur
d. harisen
Answer  Explanation 

ANSWER: harisen

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   For which Novel Prominent Konkani writer Mahabaleshwar Sail will be awarded the Saraswati Samman for the year 2016 ?

a. Hawthan
b. Mandra
c. Chitt-Chete
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: None of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Who is the author of the book "The Hungry Tide"?

a. Mitali Meelan
b. Ravinder Singh
c. Amitav Ghosh
d. Sudha Murty
Answer  Explanation 

ANSWER: Ravinder Singh

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which of the following is a film directed by Mr. Buddhadeb Das Gupta

a. Krantiveer
b. Mohra
c. Character
d. 1942 - A Love Story
Answer  Explanation 

ANSWER: 1942 - A Love Story

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The book " The Vijay Mallya Story " has been written by _____?

a. Vijay Mallya
b. Gopinath
c. Giriprakash
d. Siddharth Mallya
Answer  Explanation 

ANSWER: Gopinath

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Who wrote the book ' A Passage to India?

a. Ruskin Bond
b. Jawaharlal Nehru
c. Victor Banerjee
d. E.M.Forster
Answer  Explanation 

ANSWER: Victor Banerjee

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Who is the author of ' Tom Sawyer '?

a. John Ruskin
b. William Shakespeare
c. Leo Tolstoy
d. Mark Twain
Answer  Explanation 

ANSWER: Leo Tolstoy

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Who is the Author of the book "A Passage to India"?

a. V.S.Naipaul
b. E.M.Foster
c. Amrita Pritam
d. L.Fischer
Answer  Explanation 

ANSWER: V.S.Naipaul

Explanation:
Author of the book Passage to India is E.M.Foster . This book is selected as one of the 100 great works of the english literature and won James Tiat Black memorial prize for fiction in the year 1924


13)   Who wrote the Book "A Tale of Two Cities"?

a. William Shakespeare
b. Jane Austen
c. Leo Tolstoy
d. Charles Dickens
Answer  Explanation 

ANSWER: Leo Tolstoy

Explanation:
A Tale of Two Cities, which is one of two historical novels written by Charles Dickens, is set in London and in Paris and the French countryside at the time of the French Revolution.


14)   Who is the author of the book "Panditharadya Charitham" ?

a. Tikkana
b. Ganapathideva
c. Yerrana
d. Palkuriki Somanatha
Answer  Explanation 

ANSWER: Yerrana

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   What is the unique about the film ' Adi Shankaracharya?

a. It is the first Sanskrit Film
b. It has no female actress
c. It is the first film of the director G.V.Iyer
d. It has won the National Award
Answer  Explanation 

ANSWER: It has won the National Award

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Who is the author of the book The Discovery of India?

a. Kalhan
b. Jawaharlal Nehru
c. Ashapurna Devi
d. None
Answer  Explanation 

ANSWER: Kalhan

Explanation:
Jawaharlal Nehru is the author of the book The Discovery of India


17)   Which Indian born scientist was awarded the Nobel prize in Astrophysics

a. Prof Chandra Shaker
b. Sir C.V.Raman
c. Satyendra Nath Bose
d. Vikram Sarabhai
Answer  Explanation 

ANSWER: Vikram Sarabhai

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Who is the author of " A River Sutra"?

a. V.S Naipaul
b. Nirad C. Choudhuri
c. Gita Mehta
d. Vikram Seth
Answer  Explanation 

ANSWER: Nirad C. Choudhuri

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   What is the name of Merilin Monro

a. Merilin Monro
b. Norma Jean Bekar
c. Dorothi Manr
d. Kathrin Bekar
Answer  Explanation 

ANSWER: Merilin Monro

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Who is the author of the book " The Argumentative?

a. V.S.Naipaul
b. Vikram Seth
c. Sashi Tharoor
d. Amartya Sen
Answer  Explanation 

ANSWER: Sashi Tharoor

Explanation:
No explanation is available for this question!