Books famous - Set 6

1)   Who is the author of the book PrisonDairy?

a. Amitav Ghosh
b. Jay Prakash Narayan
c. Kapil Dev
d. Mala Sen
Answer  Explanation 

ANSWER: Amitav Ghosh

Explanation:
Prison dairy is recollection of JP’s thought during his incarceration


2)   Who is the author of the book ' The Rights of Man?

a. Thomas Hardy
b. Thomas Mann
c. Thomas Moore
d. Thomas Paine
Answer  Explanation 

ANSWER: Thomas Moore

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Who wrote the line: ' A thing of beauty is a joy for ever?

a. P.B.Shelley
b. William Wordsworth
c. John Keats
d. Robert Browning
Answer  Explanation 

ANSWER: William Wordsworth

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   The quotation ' Some of born great , Some achieve greatness, and some have greatness, thrust upon them ' is atributed to?

a. Bertrand Russell
b. Abraham Lincoln
c. William Shakeshpare
d. George Orwell
Answer  Explanation 

ANSWER: Abraham Lincoln

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Who is the author of the book 'The Prince' ?

a. Niccolo Machiaveli
b. Emile Zola
c. Bernard Shaw
d. V.S. Sharma
Answer  Explanation 

ANSWER: V.S. Sharma

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which tennis player has authored a book titled "Unstoppable : My Life So Far" ?

a. Serena Williams
b. Maria sharapova
c. Sania Mirza
d. Venus Williams
Answer  Explanation 

ANSWER: Serena Williams

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which the smallest among all the birds?

a. Ostrich
b. Humming Bird
c. King Fisher
d. Sparrow
Answer  Explanation 

ANSWER: Ostrich

Explanation:
humming Bird is the smallest among all the birds


8)   Who wrote Das Kapital?

a. Max Weber
b. Karl Marx
c. Adam Smith
d. Vladmir Lenin
Answer  Explanation 

ANSWER: Max Weber

Explanation:
Das Kapital, one of the major works of the 19th-century. Economist and philosopher Karl Marx (1818–83), wrote, in which he expounded his theory of the capitalist system, its dynamism, and its tendencies toward self-destruction.


9)   The lord of Rings : The Return of the King won Oscar award in how many categories

a. 10
b. 9
c. 11
d. 12
Answer  Explanation 

ANSWER: 9

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Asian Drama ', by Gunnar Karl Myrdal, is a book on which of the following subjects

a. Theatre Movements in Asia
b. Economics
c. International Politics
d. Look East Policy of India
Answer  Explanation 

ANSWER: Theatre Movements in Asia

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Lala lajapathi rai is the author of the book

a. India Divided
b. Hind Swaraj
c. Unhappy India
d. Mother India
Answer  Explanation 

ANSWER: Hind Swaraj

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   The book "Two Year Eight Months and Twenty –Eight Night" is authored by

a. Salman Rushdi
b. Deepak Nayyar
c. Javier Moro
d. Khurshid M Kasuari
Answer  Explanation 

ANSWER: Khurshid M Kasuari

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Who among the following has directed the film 'Sardar'

a. Tapan Sinha
b. Shyam Benegal
c. Ketan Mehta
d. Buddhadeb Das Gupta
Answer  Explanation 

ANSWER: Shyam Benegal

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Who is the author of 'Ageless Body , Timeless Mind' ?

a. V.S. Naipaul
b. Deepak Chopra
c. Dom Moraes
d. Tony Kusher
Answer  Explanation 

ANSWER: V.S. Naipaul

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Which of the statements given below are correct________?
1. The author of the novel 'Fellside' is Victor LaValle.
2. The author of the novel 'A Head Full of Ghosts' is M.R Carey.
3. The author of the novel 'Brave New World' is Aldous Huxley


a. 1 and 2
b. 2 and 3
c. 1 and 3
d. 1, 2 and 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 1, 2 and 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which of the following books was written by Gandhiji

a. Discovery of India
b. My Experiments with Truth
c. India wins Freedom
d. Freedom at Midnight
Answer  Explanation 

ANSWER: Discovery of India

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   The first feature film produced in India was

a. Hatimtai
b. Alamm Ara
c. Pundalik
d. Raja Harishchandra
Answer  Explanation 

ANSWER: Hatimtai

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   The writer of the Harry Potter book series is

a. DBC Pierre
b. Dominique Lapierre and Lary Collins
c. Jhumpa Lahiri
d. J.K.Rowling
Answer  Explanation 

ANSWER: Jhumpa Lahiri

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Which of the statements given below are correct___________?
1. The author of the novel 'Gilead' is Don Winslow.
2. The author of the novel 'Wolf Hall' is Stephen Dobyns.
3. The author of the novel 'To Kill a Mockingbird is Harper Lee.


a. 1 and 2
b. 2 and 3
c. 1 and 3
d. 1, 2 and 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 1, 2 and 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Which of the statements given below are correct_________?
1. The author of the novel 'Half of a Yellow Sun' is Chimamanda Ngozi Adichie.
2. The author of the novel 'Middlesex' is Jeffrey Eugenides.
3. The author of the novel 'Missile Gap' is China Mieville.


a. 1 and 2
b. 2 and 3
c. 1 and 3
d. 1, 2 and 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 1, 2 and 3

Explanation:
No explanation is available for this question!