Books famous - Set 8

1)   Which of the statements given below are not correct_________?
1. The author of the novel 'A Visit from the Goon Squad' is Edward P Jones.
2. The author of the novel 'The Corrections' is Jonathan Franzen.
3. The author of the novel 'The Known World' is Jennifer Egan.


a. 1 and 2
b. 2 and 3
c. 1 and 3
d. 1, 2 and 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 2 and 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Who is the author of "India 2020: A Vision for the New Millennium"?

a. APJ Abdul Kalam
b. Shashi Tharoor
c. Narendra Modi
d. Arun Shourie
Answer  Explanation 

ANSWER: Arun Shourie

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   A book 'Simplicity & Wisdom' was written by

a. Dinesh Shahra
b. Chetan Bhagat
c. Andrea Levy
d. Abdul Aziz Muhamat
Answer  Explanation 

ANSWER: Abdul Aziz Muhamat

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Who is the author of Meghdoot?

a. Shundraka
b. Vishakhadatta
c. Kalidasa
d. Chanakya
Answer  Explanation 

ANSWER: Vishakhadatta

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The book 'Sudhir Sukta' was written by

a. Vishnu Wagh
b. Nazir Ahmad Wani
c. Andrea Levy
d. Tian Er
Answer  Explanation 

ANSWER: Tian Er

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Who is the author of the book "Kargil: Untold stories from the War"?

a. Roshan Rai
b. Rachna Bisht Rawat
c. Anandi Ben
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Roshan Rai

Explanation:
Rachna Bisht Rawat is the author of the book "Kargil: Untold stories from the War".


7)   Who authored the book 'Indica'?

a. Megasthanese
b. Stephen King
c. J.K. Rowling
d. Margaret Atwood
Answer  Explanation 

ANSWER: Margaret Atwood

Explanation:
The author of the book 'Indica' was Megasthanese.


8)   Who is the writer of the famous book 'Kabuliwala'?

a. Bankim Chandra Chatterjee
b. Ravindra Nath Tagore
c. Munshi Prem Chand
d. Khan Abdul Gaffar Khan
Answer  Explanation 

ANSWER: Bankim Chandra Chatterjee

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Who is the author of the book Coming Round the Mountain?

a. Anish Kapoor
b. Ruskin Bond
c. P C Ghose
d. Veer Das
Answer  Explanation 

ANSWER: Anish Kapoor

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which author published 59 new books in 1955?

a. Mark Twain
b. Ernest Hemingway
c. Enid Blyton
d. Stephen King
Answer  Explanation 

ANSWER: Ernest Hemingway

Explanation:
Enid Mary Blyton was the English children's writer published 59 new books in 1955.


11)   Who among the following has written the book Growth & Finance?

a. C. Rangrajan
b. Bimal Jalan
c. Amartya Sen
d. K Subba Rao
Answer  Explanation 

ANSWER: K Subba Rao

Explanation:
C. Rangrajan has written the book Growth & Finance.


12)   In Frankenstein, Victor changes from an optimistic, eager young man to one who is anxious and

a. Remorsef
b. Confident
c. Honest
d. Coward
Answer  Explanation 

ANSWER: Coward

Explanation:
Frankenstein is an English Novel by Mary Shelley. In Frankenstein, Victor is a character who changes from an optimistic, eager young man to one who is anxious and Remorseful.


13)   The celebrated novel the godfather was authored by

a. Mario Puzo
b. John Milton
c. Vito Corleone
d. Harold Robbins
Answer  Explanation 

ANSWER: Harold Robbins

Explanation:
The celebrated novel the godfather was authored by Mario Puzo.


14)   What is the name of the God of Cricket Sachin Tendulkar's Autobiography?

a. Playing It My Way
b. The Nice Guy Who Finished First
c. The Test of My Life
d. Straight From The Heart
Answer  Explanation 

ANSWER: Straight From The Heart

Explanation:
Playing It My Way is the name of the God of Cricket Sachin Tendulkar's Autobiography.


15)   Who is the author of the book "My Truth".

a. Khuswant Singh
b. Kiran Bedi
c. Narendra Modi
d. Indira Gandhi
Answer  Explanation 

ANSWER: Narendra Modi

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Who wrote the book ­ "The test of my life"?

a. Yuvraj Singh
b. Sachin Tendulkar
c. Brian Lara
d. Adam Gilchrist
Answer  Explanation 

ANSWER: Adam Gilchrist

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Which is the first Harry Potter Book?

a. HP and the Philosopher's Stone
b. HP and The Chamber Of Secrets
c. HP and Goblet of Fire
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: None of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Who is the author of the book 'The Association of Small Bombs', which is currently shortlisted for the International Dublin Literary Award?

a. Karan Mahajan
b. Chetan Bhagat
c. Namitha Ghokale
d. Arundathi Roy
Answer  Explanation 

ANSWER: Karan Mahajan

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Who was the author of the book, Plagues and Peoples?

a. W.L. Thomas
b. Rachel Carson
c. David Cannadine
d. William H.McNeill
Answer  Explanation 

ANSWER: David Cannadine

Explanation:
Plagues and Peoples is a book on epidemiological history by William Hardy McNeill published in New York City in 1976. It was a critical and popular success, offering a radically new interpretation of the extraordinary impact of infectious disease on cultures as a means of enemy attack. The book ranges from examining the effects of smallpox in Mexico, the bubonic plague in China, to the typhoid epidemic in Europe.


20)   Who wrote the book "The Broken Wing"?

a. APJ Abdul Kalam
b. Kiran Bedi
c. Sarojini Naidu
d. Premchand
Answer  Explanation 

ANSWER: Kiran Bedi

Explanation:
No explanation is available for this question!