Books famous - Set 9

1)   Who is the author of the book 'Akhada: The Authorized Biography of Mahavir Singh Phogat'?

a. Rabi Thapa
b. Saurabh Duggal
c. Salman Rushdie
d. Tana French
Answer  Explanation 

ANSWER: Rabi Thapa

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Six Machine (I Don’t Like Cricket ... . I Love It)' is an autobiography of which famous batsman?

a. Virat Kohli
b. AB De Velliers
c. Chris Gayle
d. Tillakaratne Dilshan
Answer  Explanation 

ANSWER: AB De Velliers

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Who is the author of "The English Teacher"?

a. Aparna Sinha
b. Bapsi Sidhwa
c. R. K. Narayan
d. Indu Sundaresan
Answer  Explanation 

ANSWER: Bapsi Sidhwa

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Who has recently launched his autobiography titled 'An Unsuitable Boy'?

a. Rishi Kapoor
b. MS Dhoni
c. Karan Johar
d. Vikram Seth
Answer  Explanation 

ANSWER: MS Dhoni

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which of the statements given below are correct___________?
1. The author of 'My Country My Life' is L.K Advani.
2. 'Wings of Fire' is an Autobiography of Subhash Chandra.
3. The author of 'The Great Indian Novel' is Shashi Tharoor.


a. 1 and 2
b. 2 and 3
c. 1 and 3
d. 1, 2 and 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 2 and 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   My Story' is an autobiography of which famous cricketer?

a. Kumar Sangakara
b. Brendon Mccullum
c. Kevin Peter
d. Michael Clarke
Answer  Explanation 

ANSWER: Kevin Peter

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Who is the author of "Life of Pi"?

a. Eleanor Catton
b. Aravind Adiga
c. Yann Martel
d. Kiran Desai
Answer  Explanation 

ANSWER: Aravind Adiga

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Choose the most appropriate answer:Vinod Mehta an eminent Indian journalist and founder editor-in-chief of ‘Outlook’ published his autobiography by the name of

a. Lucknow Boy: A Memoir
b. One Life is Not Enough
c. Accidental Prime Minister
d. The Substance and the Shadow
Answer  Explanation 

ANSWER: The Substance and the Shadow

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The book entitled, 'Playing it my way' has been authored by

a. Sachin Tendulkar
b. V V S Laxman
c. Saurav Ganguly
d. Chetan Chauhan
Answer  Explanation 

ANSWER: Chetan Chauhan

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Who among the following is the author of the book 'A Book of Light: When a Loved One Has a Different Mind'?

a. Arundhati Roy
b. Amish Tripathi
c. Jelly Pinto
d. Harper Lee
Answer  Explanation 

ANSWER: Amish Tripathi

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Which of the following books was NOT written by Dr. A. P. J. Abdul Kalam?

a. The Scientific Indian
b. Envisioning an Empowered Nation
c. My Country, My Life
d. Ignited Minds
Answer  Explanation 

ANSWER: Envisioning an Empowered Nation

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Who is the author of "Swami and Friends"?

a. Sudeep Nagarkar
b. Devdutt Pattanaik
c. R. K. Narayan
d. Aravind Adiga
Answer  Explanation 

ANSWER: Devdutt Pattanaik

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Choose the most appropriate answer:The book, ‘Born Again on the Mountain’ is authored by

a. Pooja Rani
b. Arunima Sinha
c. Bachendri Pal
d. Urbashi Lal
Answer  Explanation 

ANSWER: Pooja Rani

Explanation:
The book, ‘Born Again on the Mountain’: a story of losing everything and findingit back is authored by Arunima Sinha.


14)   Who is the author of "Go Clown: #AccheDin for Comedy"?

a. Preeti Shenoy
b. Nikita Singh
c. Shatrugna Vadwlas
d. Ashwin Sanghi
Answer  Explanation 

ANSWER: Nikita Singh

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   The Maximum City: Bombay Lost and Found was written by __________?

a. Vikram Seth
b. Suketu Mehta
c. Upamanyu Chatterjee
d. Arundhati Roy
Answer  Explanation 

ANSWER: Vikram Seth

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Who is the author of "The Hungry Tide"?

a. Amitav Ghosh
b. Mitali Meelan
c. Ravinder Singh
d. Sudha Murty
Answer  Explanation 

ANSWER: Sudha Murty

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Which of the statements given below are correct__________?
1. The author of the novel 'Air' is Geoff Ryman.
2. The author of the novel 'Ulysses' is James Joyce.
3. The author of the novel 'The Great Gatsby' is F. Scott Fitzgerald.


a. 1 and 2
b. 2 and 3
c. 1 and 3
d. 1, 2 and 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 1 and 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Which of the following authors wrote the novel ‘The Black Hill’?

a. Jhumpa Lahiri
b. Amitav Ghosh
c. Ramesh Kuntal
d. Mamang Dai
Answer  Explanation 

ANSWER: Ramesh Kuntal

Explanation:
Mamang Dai has been awarded the ‘Sahitya Akademi A ward 2017 for her novel ‘The Black Hill’ in English. Ramesh Kuntal has been awarded for his literary criticism ‘Vishw Mithak Sarit Sagar’ in Hindi.


19)   Malgudi Days" was written by _____?

a. Vijay Krishna Acharya
b. Rajat Arora
c. Mrinal Jha
d. RK Narayan
Answer  Explanation 

ANSWER: Mrinal Jha

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Who is the author of "The Secret Of The Nagas (Shiva Trilogy­2)"?

a. Amish Tripathi
b. Durjoy Datta
c. Keshav Aneel
d. Savi Sharma
Answer  Explanation 

ANSWER: Savi Sharma

Explanation:
No explanation is available for this question!